Műanyag rekeszek felhasználási területei

A műanyag rekeszek elterjedése a 20. században rendkívül megkönnyítette a szállítást és a raktározást szinte minden iparágban. Rekeszek, dobozok és tárolók tömkelege készült műanyagból és ez a trend ma is folytatódik a 21. században. Azonban az előző évtizedekhez képest sok változáson és innováción kellett átesnie ezeknek az eszközöknek, hiszen új törvényi szabályozások jöttek létre vagy éppen szükséges volt optimalizálni a kialakításukat.

Egyre fontosabbá vált a környezeti, zöld előírásoknak való megfelelés így az anyaghasználat az újrahasznosítható, hosszú élettartamú műanyag tárolók felé tolódott el. A vegyipari innovációknak köszönhetően pedig ezek az anagok már kisebb tömegűek korábbi társaiknál, de sokkal tartósabbak is.

A műanyag rekeszek elterjedése elsősorban a sörös tárolók, palackhordozók, italos és üdítős rekeszek használatában jelenik meg manapság a logisztikai iparágban. Fontos a kialakításuk során a biztonságos tárolás, hiszen legtöbb esetben üveget szállítanak bennük. További szempont a tervezéskor a holttér minimalizálása, ettől lesz gazdaságosabb a raktározás és a szállítás a korábbi verziókhoz képest. A mozgatásban pedig a komfortos fogás és kezelés kialakítása kapja kulcsszerepet. Gyakran kell rekeszek tömegeit megmozgatni, így fontossá válik hogy mind a kézi mind a gépesített mozgatás a lehető leggördülékenyebben menjen.

műanyag rekeszek