Fogászati röntgen mindennapokban

Sokan nem is tudják, de az első bejelétkezést követően egy fogászaton a szabad szemmel történő kontrollt és kivizsgálást mindig egy röntgenes vizsgálat követ. A fogorvosi kivizsgáláson az elsődleges feladat az elsőre is látványos problémák kiszűrése és ez alapján történik majd a berendelése a röntgen felvételnek. Ez számos formában készülhet, egy vagy több fogról, egy egész állkapocsról vagy akár a teljes arccsontot tartalmazó panorámaképről is lehet szó.

A fogászati röntgen általában elegendő információt nyújt a fogorvos számára a betegségek kiterjedését illetően, illetve ez fogja megmutatni, ha külsőleg nem látható problémák is lappanganak a szánkban. Van amikor annyira súlyos a probléma, hogy sajnos a fogászati röntgen sem elegendő és CT vizsgálatra lesz szükség.

A legtöbb rendelő ma már rendelkezik olyan géppel ami alkalmas a fogászati röntgen elvégzésére. Sőt az egyik kiválasztás faktor számunkra az kell legyen, hogy van-e ilyen szerkezet, mivel ha elküldenek minket különálló kivizsgáló központba, az számunkra plusz költséggel, idővel és sorbaállással fog járni.

fogászati röntgen